Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров,арестуван по обвинение

...
Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров,арестуван по обвинение
Коментари Харесай

Ще остане ли в ареста д-р Иван Димитров

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог доктор Иван Димитров,арестуван по обвинение в убийството на престъпно проявения Жоро Джевизов-Плъха, нахлул в дома му.
 
Прокуратурата може да реши да наложи и друга мярка с оглед доказателствата – да го пусне под домашен арест или да наложи мярка подписка.
 
Недоволството против задържането на доктор Димитров продължава да расте. Вчера за повторно жители се събраха в Пловдив, с цел да изкажат поддръжката си за него. Протести имаше и в други градове – София, Варна и Стара Загора. Навсякъде хората се включиха в подписка с искане за освобождение на доктор Димитров, а също и за промени в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната самозащита.

Жоро Джевизов-Плъха е с богато престъпно минало, с няколко присъди за обири.

Близките на убития настояват, че Джевизов не е влизал в дома на лекаря. Във съдбовната нощобикалял кофите за боклук. Според брачната половинка му – Надежда Стоева, той не бил апаш. Вторият мъж на майката на убития пък изясни, че присъдите, които Георги имал, били три, а не девет.
 
Разследването досега е в дейна фаза. Извършени са огледи на мястото на престъплението, разпитани са голям брой очевидци.

Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР